ContactResurse UmaneHarta SiteEnglish
Search
PERSOANE FIZICE
 
PERSOANE JURIDICE
 
INTERMEDIARI
 
CEAOnline
 
 
DESPRE NOI
 
RETEA
Casco
Asigurarea Managerilor
Echipamente Electronice
 
 Echipamente Electronice 
 

Credit Europe Asigurari propune un produs de tip TOATE RISCURILE adresat persoanelor juridice prin care se beneficiaza de protectie in asigurare pentru echipamente electronice, precum si in situatia deplasarii sau transportarii acestora la alte adrese, datele si suporturile de date aflate la adresa mentionata in polita de asigurare cat si in centrele de pastrare a versiunilor de rezerva mentionate de asemenea in polita, precum si toate costurile suplimentare proportionale si neproportionale necesare continuarii activitatii pe care o desfasoara in caz de distrugere sau avarie a echipamentelor electronice, cu respectarea conditiilor impuse.

Ce / Cine se poate asigura ?

 • produsul se adreseaza numai persoanelor juridice;
 • se asigura echipamentele cu componenta electronica care, la momentul incheierii asigurarii, sunt operationale conform scopului pentru care au fost produse si care au trecut probele (testele) de punere in functiune si care sunt destinate domeniilor economico ? sociale: uz comercial, industrial, cercetare - dezvoltare sau educational.

Ce riscuri se pot asigura?

 • pagube produse din orice cauza, in perioada de valabilitate a politei de asigurare, prin avarierea sau distrugerea brusca si neprevazuta a echipamentelor asigurate, cu exceptia celor mentionate la capitolul ?excluderi? din prezentele conditii de asigurare.

Sectiunea I - pagube materiale la echipamentele electronice (asigurarea de baza) si are urmatoarele riscuri asigurate:

 • eroare umana, alte cauze de neglijenta, neinstruire sau manipulare necorespunzatoare, erori in operare;
 • furt prin efractie, talharie, jaf;
 • incendiu (cu sau fara flacara), orice fel de explozii, implozii, trasnet, prabusirea unui obiect aflat in zbor, precum si pagube aparute ca urmare a operatiilor de stingere a incendiilor, demolare, curatare si eliberare a spatiilor in caz de incendiu;
 • apa: apa provenind din conducte, canalizare, maree, revarsari, inundatie, apa din panza freatica, apa de ploaie, coroziune, aburi, inghet, umezeala datorata apei sau altor lichide;
 • fenomene naturale: furtuna, vijelie, grindina, avalanse, caderi de pietre, etc.;
 • cutremur de pamant;
 • erori de constructie, defecte de material, defecte de fabricatie, supratensiuni, inductie, pagube prin efectul indirect al fulgerului.

Ca extindere la sectiunea I:

Sectiunea II - Date si suporturi de date: se cuprind in asigurare datele si suporturile de date aflate la adresa mentionata in polita de asigurare cat si in centrele de pastrare a versiunilor de rezerva mentionate de asemenea in polita.

Se considera date informatiile care pot fi interpretate automat de catre echipamentele electronice, stocate in afara unitatii centrale de prelucrare, cum sunt:

 • date din fisiere de date si baze de date
 • programe sistem din sisteme de operare
 • programe standard din productia de serie
 • programe utilizator din productia individuala.

Suporturile de date sunt acele suporturi de stocare pentru ?date?, conform definitiei anterioare. Acestea pot fi asigurate numai daca utilizatorul le poate schimba (discuri floppy, discuri magnetice portabile, benzi magnetice, etc.).

Se asigura de asemenea si fisierele cu date de rezerva si suporturile de date pe parcursul dintre adresa mentionata in polita si centrele de pastrare a acestora.

Riscuri acoperite:

 1. suporturile de date au fost deteriorate sau distruse datorita unui eveniment neprevazut, astfel incat nu mai pot fi citite sau nu mai pot servi la stocarea datelor.
 2. furtul suporturilor de date prin efractie sau talharie.

Sectiunea III - Costuri suplimentare de operare

Asiguratul este despagubit pentru toate costurile suplimentare proportionale ai neproportionale necesare continuarii activitatii pe care o desfasoara in caz de distrugere sau avarie a echipamentelor electronice. Cheltuieli suplimentare proportionale reprezinta cheltuielile periodice acumulate de-a lungul intregii perioade de timp in care echipamentul asigurat nu a putut fi utilizat, cum ar fi:

 1. utilizarea / inchirierea unor echipamente / sisteme alternative;
 2. aplicarea unor proceduri de lucru si metode alternative;
 3. utilizarea / procurarea de produse finite si semifinite;
 4. cheltuieli suplimentare pentru personal;
 5. folosirea fortei de munca suplimentare.

Cheltuieli suplimentare neproportionale reprezinta cheltuielile independente de factorul timp, cum ar fi:

 1. masuri initiale de urgenta: reinstalarea / repararea provizorie a echipamentelor asigurate;
 2. reinstalarea echipamentului asigurat;
 3. proceduri de reprogramare individuala.

Ce optiuni de asigurare exista?

Asigurarea de echipamente electronice cuprinde 3 sectiuni: pagube materiale la echipamentele electronice, date si suporturi de date si costuri suplimentare de operare. Sectiunea pagube materiale este singura sectiune obligatorie. Asiguratul are optiunea de a alege suplimentar oricare din cele 2 sectiuni: data si suporturi de date sau costuri suplimentare de operare.

Ce trebuie facut in caz de dauna?

Dupa efectuarea constatarii si completarea procesului verbal se stabileate cuantumul despagubirii in functie de felul daunei, respectiv dauna totala sau dauna partiala.

 Conditii generale de asigurare

 
 
 
 
Zona de Interes
Follow CEAsigurari on Twitter
CURS VALUTAR - 20.08.2017
(Sursa BNR)
>>>>>>>
CONTACT

Centrala Telefonica:
+40 21.408.04.00

Motive sa lucrati cu noi
 • Creativitatea
 • Satisfacerea clientilor
 • Transparenta si responsabilitatea
 • Utilizarea celor mai bune practici